Ahad, Oktober 24, 2010

SMS: ADUN PAS ugut pecat Imam kerana politik

YB Dr. Mohammad b M Daud, ADUN Tendong
BERITA GEMPAR:
YB Dr. Mohammad b M Daud, Adun tendong telah ugut utk memecat Abdul Lateh bin Gani sbg imam krn tidak membenarkan beliau mengadakan tazkirah magrib pada 23 Okt di Masjid Lepan Jaya. Inikah yg dikatakan Pas sebgi parti tak kucar dan adil. Fikirkan la.
Baca seterusnya kisah PAS mencampur aduk politik dan ugama di Masjid dan mengugut Imam muda kerana enggan benarkan masjid dijadilan medan politik.



Baca kisahnya di UMNO Online sini

- Galas untuk BN -

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

itu sememangnya kenyataan.. aku tak hairan pon jika imam muda ni cakap cam tu.. aku memang tahu PAS bukan perjuangkan agama islam.. tetapi perjuangan kuasa semata mata.. sekarang cakap perjuangkan islam bila dah dapat kuasa, lain pulak cakapnya.. PAS hanya gunakan islam untuk berpolitik sempit..

Didalam islam telah termasuk politiknya.. tetapi ada adab dan batasnya..

Definasi islam bermaksud "" kehidupan Harian yg merangkumi semua aspek"".. ataupon dlm maksud yg lain..

Agama Islam ini adalah agama allah yg juga bermaksud kehidupan harian yg kita lakukan setiap hari..

Jadi politik PAS bukan bermaksud politik islam.. PAS adalah parti ciptaan manusia.. Islam adalah agama ciptaan Allah..

Pas hanya guna nama islam untuk tujuan lain dan bukan perjuangkan agama allah..

Anda jgn keliru.. bila sebut je nama PAS yg kononya perjuangkan islam, terus anda sokong.. fahami dahulu difinasi dan tujuannya matlamatnya..

YANG GAMBI berkata...

Salam bro, sebenarnya Allah telah membalik-balik kepada PAS setiap apa yang pernah dilontarkan kepada UMNO, bersikap kejam, ugut, kafir dan sebagainya..... kalau masyarakat peka dan tidak jumud pemikiran, segala-galanya terserlah sudah, bahwa hanya meletakkan Islam untuk mencapai cita-cita politik mereka.... InsyaAllah, kita akan melihat kehancuran PAS kerana sikap takbur, riak mereka sendiri...

Gelombang Rakyat berkata...

Salam Perjuangan,

Blog Gelombang Rakyat ingin mengucapkan SYABAS kepada Tuan yang berjaya menghasilkan sebuah blog yan begitu mantap dengan artikel2 yang bernas.

Saya kini berada di Galas bersama team blogger yang lain akan turut sama membantu bagi mencapai kemenangan di Galas..

Saya tlh linkkan blog Tuan di dalam blog pilihan di blog saya..

Harap pihak blog Galas Untuk BN dapat turut link blog saya agar kita sama2 dpt bkongsi dan bekerjasama ke arah kemenangan BN di DUN Galas.

SEKIAN, SALAM KASIH IKHLAS DARI,

Melayu CinDia
Blogger Gelombang Rakyat

Penyokong berkata...

Ya ... kita sentiasa sedia bekerjasama dengan rakan-rakan dari pasukan lain.